Ik begon op 7 jarige leeftijd met drummen.

Mijn oudere broer Johan speelde gitaar en samen met zijn vrienden zochten ze een drummer. Uiteindelijk kwam het van repeteren in de garage naar optredens in de buurt (tuinfeesten e.d.). Ook maakte ik de overstap van een drumband naar de muziekschool waarbij ik drumles kreeg. De eerste periode van Stef Geurts en vanaf mijn 12 de van Joop van Erven. Een fantastische docent die mij kennis liet maken met ook andere muziekstijlen: Jazz en Latin. Ik ben Joop nog steeds dankbaar op de manier waarop hij mij tot het uiterste inspireerde.

Zo speelde ik op mijn 12de tijdens de zomervakantie bij het circus van Toni Boltini. Veel roffelen……….. Vanaf mijn 15 speelde ik in diverse bandjes op de muziekschool (van blues tot Bigband en Jazz combo’s). De lichte muziek op de muziekschool was in opmars en bij de gitaarlessen gegeven door Loek Schrievers zat ik vaak mee te drummen. De voorspeelavonden op de muziekschool waren voor mij de momenten waar ik na toe leefde. Prachtig! Veel geleerd! Joop van Erven ging uiteindelijk lesgeven op de muziekschool en conservatorium te Arnhem maar hij regelde dat ik zijn lessen kon blijven volgen. Dit betekende dat ik wekelijks moest reizen van Nijmegen naar Arnhem. Hierdoor speelde ik ook in Arnhem veel in Jazz combo’s en ensembles en ontwikkelde me muzikaal enorm.

Ik had haast geen tijd meer voor school, mijn leven was spelen in bandjes en nog eens spelen. Bovendien kon ik er een aardig zakcentje mee verdienen. Beter dan kranten rondbrengen wat ik overigens een week heb volgehouden of werken bij de groente afdeling van AH! Ik ging spelen bij The Major Dundee Band.

Ik had nooit het idee om van het drummen mijn beroep te maken totdat ik te horen kreeg dat er in Rotterdam een nieuwe opleiding Lichte muziek ging starten met hoofdvak drums.

Vanaf 1983 studeerde ik aan het Rotterdams Conservatorium (bij Fred Krens en Peter Ipma) waar uiteindelijk pop- en rockmuziek steeds meer grip op mij kreeg. Waarschijnlijk had ik het even gehad met de Jazz. Uiteindelijk ging ik (door contacten op het conservatorium) auditie doen bij een in die tijd populaire band Kadanz (1983). Het was mijn eerste grote auditie en ging ervan uit dat ik het niet zou worden maar ik kreeg een week later een telefoontje en weer een week later was mijn eerste TV optreden (Nederland Muziekland).

Ik ging auditie doen bij The Art Company (V.O.F de Kunst) waarbij ik het geluk had dat ze net een gigantische hit hadden: Suzanne. Ik heb in de periode van The Art Company een LP mogen maken en veel gespeeld in het buitenland. Ook met The Art Company ging het op een gegeven moment wat minder en werd ik gevraagd om met The Shorts te toeren en een LP op te nemen.

Dit was voor mij ook een fantastische tijd. Ook bij The Shorts heb ik veel landen mogen zien (bijv. een maand getourd in Oost Duitsland in de tijd van de muur, Roemenië, Bulgarije enz.
Tijdens mijn studie aan het Rotterdams conservatorium, kreeg ik ruimte om veel te spelen en ben uiteindelijk in 1988 afgestudeerd (UM/DM)

Na het avontuur van The Art Company en The Shorts kwam er nieuw materiaal uit van Kadanz en kwam ik weer bij de groep. Er volgde een paar hits: “Dagen dat ik je vergeet” en “De wind”. In 1992 brachten we een nummer uit in Curaçao en scoorden een nr. 1 hit in de Antillen. Uiteraard volgde een tourtje naar Curaçao.

Uiteindelijk ben ik gaan werken als freelance drummer en op deze manier kon ik het e.a. meer combineren. Zo speelde ik vanaf 1991 in de door Ruud Hermans geformeerde band Tulsa.

Naast een eigen programma hebben we met Tulsa ook tal van Amerikaanse country artiesten begeleid, waaronder: Vince Gill, Steve Wariner, Kathy Chiavola en Tisch Hinojosa. Voor mij een grote muzikale ontdekkingsreis en veel landen gezien als: De Filippijnen,Oostenrijk, Frankrijk, enz. Ook speelde ik in deze periode (rond 1992) bij Ge Reinders.

Ik maakte met hem wat singles en een CD en stopte om het moment dat hij een omschakeling maakte van de popzaal naar het Theater en tevens van Engelstalige naar Limburgse teksten. Tussendoor werd ik gevraagd door een Engels Bandje: Hello James. Zij waren razend populair en succesvol. Een nr. 1 hit in Engeland. Ik dacht dat ik vast een gouden Mercedes kon bestellen. We deden een optreden in het programma Countdown café. Alleen ik had pech, het werd in Nederland geen succes waardoor de band snel uiteen viel. Helaas, want ik vond het een fantastische band en single!

Eind jaren 90 heb ik mij nog aangesloten bij de formatie Printers Alley rond zanger Waylon. Ook deze groep is helaas, na een korte maar hevige carrière in de Nederlandse countryscène, uit elkaar gevallen door de weinige aandacht die de countrymuziek krijgt in Nederland.

Uiteindelijk had ik behoefte om diverse muziekstijlen te spelen zoals: pop/country en deed verder steeds meer freelance werk en studiosessies o.a. bij Johnny Hoes in Weert, Marlstone studio Maastricht, Red Bullet studio, enzovoort.

Ook heb ik in diverse betere top 40 bandjes gespeeld waaronder o.a. Broadway, een erg leuke tijd! Ook hebben we met deze formatie een cd single uitgebracht (Nederlandstalig) dat het aardig deed in de hitlijsten.
Het studiowerk varieerde van De Nachtraove en Henk Wijngaard tot filmmuziek

Op dit moment werk ik als freelancer en als Senior Muziekdocent aan de Podium Academie Twente.
Ik merk dat ik mijn ervaring als muzikant prima kan gebruiken bij het muziekonderwijs op het MBO. Als innovator zorg ik dat muziekgetalenteerde leerlingen een goede aansluiting krijgen naar het HBO muziekonderwijs, zoals het Conservatorium/Popacademie/Opleiding Docent Muziek/Media Music via een samenwerkingsproject MBO/HBO.

Prachtige ontwikkeling!

Studiosessie met Johnny Bernhard, Jan Akkerman en Eric Coenen ( oktober 2015)

Studiosessie met Johnny Bernhard, Jan Akkerman en Eric Coenen ( oktober 2015)

Sinds december 2016 ben ik gestart met Cluster Music.

cluster-logo-ps-1